Hoe duur is Bali nou écht in 2024?

Verleden jaar verbleef ik voor langere tijd op het Thaise eiland Koh Lanta en sprak ik met mijn buurmeisje over Bali. Ze wilde er graag naartoe, maar had gehoord dat het er allemaal flink duurder was geworden. Ik kon haar er niet echt mee helpen, omdat ik zelf vlak voor corona op Bali zat en daarna niet meer. Ook vertelde ze over het regenseizoen wat haar nog meer aan het twijfelen bracht.

Je voelt ‘m al… Uiteindelijk besliste ze om niet te gaan.

Het regenseizoen op Bali is trouwens niet wat je zou verwachten, maar dat terzijde.

Deze week kreeg ik een e-mail van een lezer. Hij zei het volgende:

“Een laatste vraag nog: Het schijnt op Bali langzaam aan allemaal wat duurder te worden. Merk jij daar wat van?  En waar merk je dat zoal aan ?”

En zo heb ik de laatste tijd wel meer over Bali en de hogere prijzen gehoord. Het is kennelijk een onderwerp wat veel reizigers bezig houdt. Aangezien ik er al 3 maanden ben vond ik het daarom tijd worden om er een artikel aan te wijden. Een artikel waarin ik antwoord geef op de simpele vraag: hoe duur is Bali?

Is het na de corona-tijd echt zoveel duurder geworden of valt het eigenlijk wel mee? Welk dagbudget heb je nodig?

Je gaat het allemaal lezen.

Goed om te weten: de prijzen die ik in dit artikel noem zijn telkens in Indonesische rupiah (IDR). 1 euro staat de laatste tijd gelijk aan 17.000 IDR, de exacte dagkoers kan je hier bekijken. Specifieke info over pinnen op Bali vind je in dit artikel.

Kosten accommodatie

Mijn fijne plekje in Ubud voor 3,5 miljoen IDR per maand

Toen ik in september 2023 in Ubud belandde is het eerste wat ik deed naar een fijne accommodatie zoeken. Ik liep een aantal plekken binnen die ik al kende en vroeg naar de prijs voor een maand. Zo was ik bij een homestay in Jalan Sri Wedari waar een vriendin van me tot en met 2021 verbleef. Zij betaalde destijds 4,5 miljoen IDR per maand. Dezelfde woning bleek nu 7 miljoen te zijn. Toch een behoorlijk stijging.

De homestay waar ik in 2019 voor een langere tijd heb gezeten hanteerde echter nagenoeg dezelfde prijs. 3,5 miljoen IDR in plaats van 3 miljoen IDR. Omgerekend iets meer dan 200 euro voor een kamer met airco, een mooie tuin en een zwembad. Niet slecht toch? De dagelijkse prijs is 350.000 IDR, vergeleken met 300.000 IDR voor corona.

Wanneer ik op Booking.com kijk, zijn er op heel het eiland net als voor de corona-periode zat hostels in de prijscategorie 60.000 IDR tot 100.000 IDR per nacht. Privékamers beginnen doorgaans rond de 150.000 IDR tot 200.000 IDR per nacht in een eenvoudige homestay. Stijlvolle kamers in luxere homestays met zwembad en eigen of gedeelde keuken beginnen in de buurt van 450.000 IDR en luxere verblijven in resorts zie je vaak om en nabij de 900.000 IDR starten. Voor iedere prijscategorie is er wel iets dus.

Pangkung Sari B&B: een oase van rust in Canggu en 1,3 miljoen IDR per nacht

Over het algemeen geldt wel dat hoe zuidelijker je gaat, hoe prijziger de accommodaties worden. Zo heb je in het noordelijke Pemuteran al je eigen kamer voor 100.000 IDR per nacht, terwijl dit in Canggu en Uluwatu minimaal 200.000 IDR is en comfortabele hostels daar vanaf 160.000 IDR beginnen – uitzonderingen daargelaten.

Conclusie: al met al kun je als backpacker altijd wel iets vinden voor 100.000 IDR tot 200.000 IDR per nacht. De ene keer een slaapzaal in een hostel, de andere keer een privékamer in een homestay. Omgerekend is dit maximaal 12 euro per nacht.

Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Maar het hoeft allemaal echt niet zo duur te zijn. In tegendeel zelfs!

 

Kosten eten en drinken

De superlekkere vegetarische curry bij de Sweet Orange Warung in Ubud: 55.000 IDR en in 2020 45.000 IDR

Dan eten en drinken, het volgende belangrijke kosten-thema. In de lokale ‘warungs‘ -dit zijn eettentjes waar locals eten- is er qua prijs werkelijk waar niets veranderd. Het zijn de op het oog afzichtelijke tentjes met vaak verrassend goed eten. Je kunt er nog altijd ‘nasi campur’, ‘nasi goreng’, ‘gado gado’, ‘lalapan’ enzovoorts eten voor bedragen tussen de 10.000 IDR en 25.000 IDR.

Zo heb ik net gado gado op voor 10.000 IDR bij een authentiek Balinees tentje hier in Ubud, verscholen ergens op een oprit zonder officiële naam. De vrouw maakte de pindasaus helemaal vers met een vijzel. Ik ben nog steeds aan het nagenieten, zó onwijs lekker hè. En mijn mond staat nog half in de fik haha (twee scherpe pepertjes in de pindasaus). En dat allemaal voor omgerekend krap 0,60 euro. Bizar!

Goed om te weten: in lokale warungs met menukaarten zonder prijzen, enkel Engelstalige menu’s of überhaupt geen prijzen betaal je -ondanks dat het goedkoop is- vaak meer dan de locals. Zo bleek de bovenstaande gado gado 7.000 IDR in plaats van 10.000 IDR te kosten, en nasi goreng een eindje verderop 12.000 IDR in plaats van 20.000 IDR. In euro’s qua verschil misschien niet boeiend, procentueel vrij ernstig.

Je kunt je hier heel druk om maken, maar ik adviseer je om er geen energie in te steken. Het levert je alleen maar negativiteit op voor maximaal 50 eurocent. De locals denken daadwerkelijk dat deze gang van zaken normaal is en geven je -ook al geef je aan hun tactiek doorzien te hebben- negen van de tien keer toch niet de ‘eerlijke’ prijs. Zelfs als je, net als ik, Indonesisch spreekt.

‘Nasi Padang’ is meestal ietsje duurder, al ben je daar ook nooit meer dan 35.000 IDR kwijt. Je hebt dan een bord vol met rijst, groenten, een stuk tonijn, andere vis of bijvoorbeeld rendang-vlees, een gebakken ei, tempé en een heerlijk rendang-sausje.

‘Nasi kuning’, gele rijst op basis van kurkuma met ei, kip en pinda’s, is bij Balinezen populair als ontbijt en koop je zelfs voor het schamele bedrag van 5.000 IDR.

In diezelfde warungs betaal je voor een drankje als ‘es teh’ of ‘es jeruk’ 5.000 IDR, terwijl een blikje cola of ander fris 10.000 IDR bedraagt. Precies hetzelfde vergeleken met jaren geleden.

Ga je naar warungs die zich op toeristen richten en er qua decoratie leuk en vaak huiselijk uitzien of op schilderachtige locaties liggen, dan betaal je ongeveer het dubbele. Denk aan 45.000 IDR voor nasi campur en 35.000 IDR voor nasi goreng en gado gado. De drankjes zijn hier eerder 10.000 IDR in plaats van 5.000 IDR bij de lokale warungs. Zo’n warung is bijvoorbeeld Putu’s Wild Ginger in Ubud.

Verder heb je de hippe vegan-restaurants met veelal heerlijke gerechten, smoothies en zoetigheden. Hier liggen de prijzen een stukje hoger, al is het omgerekend in euro’s nog altijd verre van duur. Je betaalt hier meestal rond de 70.000 IDR voor een smoothie bowl, 85.000 IDR voor een compleet ontbijt met zuurdesembrood, kokosboter en een vegan-omelet en 70.000 IDR voor een rijkelijke salade. Deze prijzen komen van de menukaart van Sayuri Healing Food in Ubud.

Het duurst zijn over het algemeen de fancy beach clubs in Canggu, Seminyak, Nusa Dua plus het verdere gebied rond de Bukit en Uluwatu. Hier moet je simpelweg rekenen op Nederlandse prijzen van 100.000 IDR voor een pizza margherita, 130.000 IDR voor een tonijn-pokebowl, 160.000 IDR voor een glas wijn en 45.000 voor een fles Bintang-bier – allen bij La Brisa in Canggu. Huur je een ligbedje of een tafel, dan is er een zogeheten minimum spend. Bij La Brisa is dit 300.000 IDR tot 1.6 miljoen IDR per tafel, afhankelijk van welke je precies huurt.

Wat kosten dingen als een fles water, fruit, koffie, bier of een ijsje?

  • Een fles 1,5e liter water kost 5.000 IDR in de supermarkt. In een warung ben je hetzelfde kwijt voor een flesje van 0,5 liter. Bij veel homestays heb je tegenwoordig de mogelijkheid om gratis je water bij te vullen.
  • Groenten en fruit zijn in de supermarkt qua kosten vergelijkbaar met Nederland. Ga je echter naar de lokale markten en shops, dan is het een stuk goedkoper. Zo betaal je voor 1 kilo mangosteen in de luxere supermarkten al snel 35.000 IDR per kilo, terwijl ik in het afgelegen dorpje Banyuatis serieus maar 7.000 IDR per kilo hoefde te betalen. Ik wist niet wat ik zag haha!
  • In koffiebars moet je denken aan 20.000 IDR tot 50.000 IDR voor een koffie, afhankelijk van je keuze. Een espresso zal nooit duurder dan 30.000 IDR uitvallen.
  • Voor een biertje betaal je in een willekeurige bar tussen de 30.000 IDR en de 45.000 IDR voor een biertje.
  • Een flesje jamu‘ -de helende kurkumadrank- van 0,20 liter bedraagt 15.000 IDR bij een shop als Green Habit.
  • Zin in een verfrissend ijsje? Prijzen beginnen rond de 25.000 IDR per bolletje.
  • Voor een kokosnoot lopen de prijzen uiteen van 10.000 IDR tot 30.000 IDR. Onthoud dat de lokale prijs in kleinere dorpjes 5.000 IDR is, ze willen in shops langs de weg nogal eens vrij hoge prijzen aan toeristen vragen namelijk.
De aap die mijn koffie stal 😀

Let er trouwens op dat je in de duurdere warungs en bij de vegan-zaken bovenop de geldende bedragen nog eens 10% overheidsbelasting en 5% fooi dient te betalen. Bij de lokale warungs is deze regel niet aan de orde.

Wanneer ik naar mezelf kijk eet ik telkens voor 15.000 IDR tot 35.000 IDR per keer. Gisteren was er echter een vriendinnetje bij me, en ze bestelde een salade, aardappel-partjes en enkele verrukkelijke vegan-chocolaatjes bij het populaire Alchemy en betaalde meer dan 300.000 IDR. Het ligt er zodoende echt aan waar en wat je eet.

Conclusie: indien je net als ik enkel in lokale warungs eet, zelf je ontbijt maakt en zo nu en dan een ijskoffie buiten de deur drinkt, kost je dit per dag in elk geval niet meer dan 100.000 IDR. Kies je voor de meer toeristische weg, dan is 200.000 IDR een betere dagelijkse richtprijs. Ga je af en toe uit, dan moet je daar de biertjes en cocktails bij optellen.

 

Kosten transport

Een scooter huren is een gave manier om Bali te verkennen én bespaart je een hoop geld

De kosten voor vervoer kunnen behoorlijk oplopen op Bali, helemaal wanneer je zomaar overal mee akkoord gaat. Zo zei een reisgenoot tegen me dat z’n vader die hem kwam bezoeken het duizelingwekkende bedrag van 1,6 miljoen IDR gepresenteerd kreeg voor de taxirit van het vliegveld naar Ubud. Totale waanzin!

Ook het zogenaamde standaardtarief van 600.000 IDR is voor diezelfde rit absoluut niet nodig.

Weet je dit echter niet, dan tuin je er in als een mak schaap. Doe je dat je gehele reis – tja, dan betaal je uiteindelijk veel te veel.

Heb je een taxi nodig? Check dan altijd op 12Go Asia wat de rit zou moeten kosten. Zo heb je een richtprijs. Je kunt daar bovendien ook je transfer online boeken, erg handig en je hoeft op die manier niet meer te onderhandelen.

Officiële taxi’s zijn van Bluebird en hanteren een starttarief van 7.000 IDR, vervolgens 5.000 IDR tot 15.000 IDR per kilometer. Bluebird-taxi’s vind je overigens lang niet altijd. In Bali zal je voornamelijk locals langs de weg zien zitten met een taxibordje in hun hand. En juist via hen betaal je (vaak) de woekerbedragen.

Vanaf de luchthaven rijden er tegenwoordig tevens publieke bussen richting Ubud (2 uur reistijd). Met 9.000 IDR kost dit werkelijk geen drol. Ook heb je busbedrijven zoals Perama en Kura Kura Bus die vanuit Kuta naar diverse bestemmingen rijden. Naar Ubud betaal je dan bijvoorbeeld 100.000 IDR tot 120.000 IDR voor een rit van zo’n 2 uur.

Dan het volgende: de apps Gojek en Grab zijn een absolute must als je zelf geen scooter huurt. Via beide platforms regel je voor een prikkie een motorbike-taxi. Voor korte ritjes van een minuut of tien moet je denken aan tarieven van 10.000 IDR tot 15.000 IDR. Autotaxi’s zijn via Gojek en Grab overigens niet bepaald voordelig.

Ook kiezen veel mensen ervoor om een dag met een chauffeur op pad te gaan. De kosten hiervan liggen tussen de 500.000 IDR en 800.000 IDR.

De meeste backpackers huren echter een scooter tijdens hun rondreis op Bali. Anno 2024 betaal je minimaal 70.000 IDR per dag en 1 miljoen IDR per maand. Voor de coronatijd kon dit nog voor 50.000 IDR per dag en 600.000 IDR per maand. Al lukt het met een beetje onderhandelen doorgaans wel om de maandelijks prijs onder de 1 miljoen IDR te krijgen, met name wanneer je op de ietwat oudere -maar prima in staat zijnde- modellen mikt.

Heb je een scooter dan zal je een hoop besparen op transport. Anders ben je veelal veroordeeld tot het pakken van een taxi, en die zijn al snel 500.000 IDR of meer. Zo betaal je van Ubud naar Pemuteran (4 uur reistijd) 900.000 IDR, van Ubud naar Lovina (3 uur reistijd) 600.000 IDR, van Ubud naar Uluwatu (2 uur reistijd) 400.000 IDR en van Canggu naar Uluwatu (1,5 uur reistijd) 300.000 IDR. Een motorbike-taxi via Gojek of Grab kan uiteraard ook en is voordelig als je alleen reist en een geen koffer bij je hebt. Zo ben ik al meerdere keren voor minder dan 100.000 IDR van het vliegveld naar Ubud gegaan met een motorbike-taxi.

Ten slotte zijn er kosten voor de boot wanneer je de Nusa- of Gili-eilanden wilt bezoeken. Een enkeltje van Sanur naar Nusa Lembongan (30 minuten reistijd) is er al voor 115.000 IDR, Nusa Penida (30 minuten reistijd) 110.000 IDR, terwijl je voor de Gili-eilanden (3 uur reistijd) aan minimaal 300.000 IDR moet denken. De prijzen zijn te vinden op via 12Go Asia.

Conclusie: stel dat je 1 maand naar Bali gaat en je huurt een scooter (Honda Vario 125cc) voor 1.2 miljoen, dan ben je dagelijks 40.000 IDR kwijt aan transport. Tel daar de benzine van 10.000 IDR per liter bij op en je komt op pak ‘m beet 50.000 IDR per dag. Minder dan 3 euro 🙂 . Eventueel maak je nog kosten voor de boot indien je naar de Nusa- of Gili-eilanden gaat.

 

Kosten tours en activiteiten

Een van de waterval-secties bij de Banyu Wana Amertha Waterfalls – voor mij de meest indrukwekkende watervallen op Bali

Als laatst bespreek ik de tours en activiteiten. En laten die nou juist weinig kosten op Bali. En soms zelfs helemaal niets.

Stranden zijn veelal gratis of je dient een kleine bijdrage van 10.000 IDR tot 15.000 IDR te doen. Bij Padang Padang Beach in Uluwatu betaal je bijvoorbeeld 15.000 IDR. Bij sommige stranden dien je bovendien 2.000 IDR tot 5.000 IDR te betalen om je motorbike te parkeren.

Voor toeristische watervallen gelden bedragen van 20.000 IDR tot 30.000 IDR. Zo betaal je 20.000 IDR voor de Gitgit Waterfall, 20.000 IDR voor de Munduk Waterfall, 30.000 IDR voor de Banyumala Waterfall en 30.000 IDR voor de Banyu Wana Amertha Waterfalls. Ter vergelijk: in 2019 betaalde ik 20.000 IDR voor de Banyu Wana Amertha Waterfalls. Procentueel een stuk minder, al maakt het in euro’s allemaal weinig uit.

Voor tempels geldt dat je vaak gratis of voor een een kleine donatie naar binnen kunt. Enkel de bekende toeristentrekpleisters vragen relatief hoge entrees. Denk aan de Lempuyang Temple (100.000 IDR), Pura Tirta Empul (50.000 IDR), Tanah Lot (75.000 IDR), Pura Ulun Danu Bratan (75.000 IDR) en Pura Besakih (60.000 IDR). De Monkey Forest in Ubud met haar drie tempels bedraagt 80.000 IDR op weekdagen en 100.000 IDR in het weekend.

De iconische Pura Ulun Danu Bratan

Verder zijn er activiteiten als yogaklassen (150.000 IDR per les bij Yoga Barn in Ubud), fitness (25.000 IDR tot 200.000 IDR voor een dagkaart) een lekkere massage (vanaf 200.000 IDR per uur) of een surfles volgen in Canggu (200.000 IDR voor 1 uur).

Zat dingen kun je overigens ook gewoon gratis doen. Denk aan wandelen door de rijstvelden in Ubud (Kajeng en Sari Organic), de Campuhan Ridge Walk in Ubud, viewpoints bezoeken en de kostenloze tempels waarover ik al sprak.

Bukit Cinta met op de achtergrond de Agung-vulkaan, helemaal gratis 🙂

Tot slot heb je op Bali onwijs veel opties om een tour te boeken. Denk aan een trekking naar de top van Mount Agung (950.000 IDR) of Mount Batur (450.000 IDR), een boottocht met dolfijnen in Lovina (250.000 IDR), een kookcursus in Ubud (400.000 IDR), een ATV-tour in Ubud (390.000 IDR) of een dagtrip langs een aantal magische tempels en andere Instagram-spots (760.000 IDR).

Conclusie: behalve het beklimmen van bergen waarvoor een gids vereist is kun je de meeste dingen prima zonder tour doen. Huur een scooter en ga op pad. Gezien de bovenstaande prijzen zal dit qua kosten allemaal niet heel spannend zijn en hoeft het je echt niet meer dan 25.000 IDR per dag te kosten.

 

Het benodigde dagbudget voor Bali

Wat ben je als backpacker, comfortabele reiziger of meer luxere avonturier nou kwijt tijdens de je reis op Bali?

Alles in ogenschouw nemende moet je denken aan de gemiddelde dagelijkse bedragen die je in de onderstaande tabel ziet. De categorie ‘laag‘ is een typische kostenbewuste backpacker die in hostels slaapt, in lokale warungs eet en veel op eigen houtje doet. Daarentegen is ‘hoog‘ iemand die voor gemak gaat, taxi’s pakt, in hippere zaken eet, zo nu en dan een strandbar bezoekt en ook de mooiere accommodaties niet links laat liggen. De reiziger in de categorie ‘midden‘ zit er tussenin.

Nogmaals: het gaat hier om gemiddelde kosten, de ene dag zal je dus meer uitgeven dan de andere. De accommodatiekosten in de categorie ‘hoog’ kunnen bovendien makkelijk 1 miljoen IDR per nacht zijn, als je voor de luxere plekjes kiest.

Kostenpost/budget Laag Midden Hoog
Accommodatie 150.000 IDR 300.000 IDR 500.000+ IDR
Eten en drinken 100.000 IDR 200. 000 IDR 450.000+ IDR
Transport 60.000 IDR 100.000 IDR 200.000+ IDR
Tours en activiteiten 25.000 IDR 100.000 IDR 250.000+ IDR
Totaal per dag 335.000 IDR 700.000 IDR 1.400.000+ IDR

335.000 IDR komt neer op krap 20 euro per dag, 650.000 IDR op zo’n 41 euro per dag en 1.4 miljoen IDR op dik 80 euro op dagelijkse basis.

Ga je nou op een echt luxe vakantie naar Bali? Dan is minimaal 2,5 miljoen IDR een goede inschatting van de dagelijkse uitgaven. Je accommodatie zal in die gevallen steevast 1,5 miljoen of meer per dag kosten.

Reis je samen? Kosten voor taxi’s en accommodatie kun je dan vanzelfsprekend splitten. Voor bijvoorbeeld 3 weken of 1 maand Bali scheelt dat behoorlijk qua individuele kosten.

Wat je hier nog bij optelt zijn de kosten voor je visum. Bij aankomst op Bali betaal je 500.000 IDR voor 30 dagen. Mocht je langer willen blijven, dan kun je het visum verlengen voor nog eens 500.000 IDR. Het gratis -en niet-verlengbare- visum voor 30 dagen heeft de Indonesische overheid op pauze gezet sinds corona, het is onduidelijk of en wanneer deze variant terugkomt.

Mijn conclusie is dat, zeker als je weet waar je moet zijn en af en toe onderhandelt en dus niet zomaar alles voor zoete kook aanneemt, Bali absoluut niet duur is. En ook echt niet zoveel duurder dan een tijdje geleden. Kon je toen voor minder dan 20 euro per dag reizen? Nah, het was vergelijkbaar.

Ja, de scooters zijn -vooral maandelijks- een stuk prijziger geworden, hetzelfde geldt voor veel accommodaties. Qua slaapplekken is er echter zoveel keus, dat je altijd wel voor omgerekend een tientje of minder ergens kunt pitten.

Lees ook: is Bali veilig?.

Zoek je een leuke route voor Bali?

Naar Bali gaan is leuk, maar welke route ga je afleggen? In Backpackgids Bali heb ik meerdere toffe routes uitgestippeld waar je direct mee op pad kunt. Je krijgt er bovendien een extra gids met insider-tips bij.

Daarnaast is Backpackgids Indonesië interessant indien je tevens van plan bent om andere plekken van Indonesië te bezoeken.

 

Meer lezen over Bali

Ik kan me voorstellen dat je graag meer over Bali te weten wilt komen voor je reis.

Neem eens een kijkje op mijn Bali-pagina, daar vind je een heleboel artikelen met ervaringen, tips en inspiratie.

 

Wat vind jij van de kosten op Bali?

Haal het maximale uit je reis

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis op Bali halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk de ultieme backpackgids voor Bali ontwikkeld. En als je van plan bent om ook naar andere delen van Indonesië of Azië te gaan, dan zijn Backpackgids Indonesië en Backpackgids Azië twee absolute aanraders.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Bali

Dé gids die je niet mag missen als je naar Bali gaat. Ook de Nusa- en de Gili-eilanden komen uitgebreid aan bod.

Backpackgids Indonesië

Ga jij behalve Bali ook naar andere delen van Indonesië? Dan is deze backpackgids een must om te hebben.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw