Uluwatu: de ruige kant van Bali (alle info + tips)

Ooit was Kuta de hotspot voor feestende backpackers en vakantie vierende toeristen op Bali. De reputatie van de badplaats ging echter steeds verder achteruit, waarna het verderop gelegen Canggu met de eer ging strijken. En tot op de dag van vandaag is datzelfde Canggu nog altijd de hipste spot van the Island of Gods. De laatste tijd is er desondanks een verschuiving zichtbaar, steeds meer mensen kiezen voor Uluwatu of een ander deel van de Bukit als uitvalsbasis, omdat ze de verkeerschaos en constructie in Canggu spuugzat zijn.

En zal ik je eens iets vertellen? De stranden in Uluwatu zien er zoveel mooier uit dan in Canggu. Uluwatu is een absolute aanrader als je op zoek bent naar mooie (surf)stranden, kalkstenen kliffen en uitzichten om van te watertanden. Deze regio is wat mij betreft de meest ruige die je op Bali vindt en wordt als dé surf-hotspot van het eiland gezien.

En niet getreurd: ook als niet-surfer zal je het er goed naar je zin hebben in Uluwatu. Lekker met je scooter toeren langs de stranden, chillen in een hippe beach-club, genieten van goed eten en jezelf onderdompelen in het verkwikkende water van de Indische Oceaan… Er is hier van alles te beleven.

Kom je echter voor rijstvelden, watervallen en verwilderde jungle, dan is Uluwatu niet de bestemming die je zoekt. De prachtige groene landschappen zal je vooral tegenkomen in Ubud en de delen daarboven.

Het mooie is dat je er vanuit de luchthaven in ongeveer 3 kwartier heenrijdt. Dit is precies wat ik deed, en ik heb een hoop mooie plaatsen bezocht. In deze minigids vertel ik je er meer over en geef ik je een boel tips, zodat ook jij alles uit je Uluwatu-trip gaat halen.

Uluwatu: goed om te weten

De Uluwatu-tempel is gebouwd op een klif en wanneer de zon ondergaat echt een plaatje

Om te beginnen is het goed om je te vertellen dat Uluwatu geen plaats maar een regio is. Om precies te zijn ligt ze in het zuidwesten van de Bukit Peninsula, oftewel het schiereiland Bukit. Via het plaatsje Jimbaran kom je uit in de lange straat Jalan Raya Uluwatu, waarvandaan je alle hoogtepunten eenvoudig kunt bezoeken. Dit gedeelte heet officieel Pecatu.

Je zal hiervoor echter wel een motorbike nodig hebben, want de regio is vrij uitgestrekt. Je hebt mogelijkheden zat om er een huren in Uluwatu. Een andere optie is om dit in Kuta te regelen en zo zelf naar Uluwatu te rijden. Dit laatste heb ik gedaan en is prima te doen. De regio is eenvoudig in een dag of drie te verkennen.

Mocht je trouwens met vragen zitten over het huren en rijden van een scooter op Bali? Hier lees je er alles over.

Terugkomend op Jalan Raya Uluwatu, dit is een vreselijk chaotische straat zoals je die op Bali wel meer ziet. Qua drukte is het te vergelijken met de hoofdstraat in Ubud. Rijd je echter een zijweggetje in, dan is het meteen al een stuk rustiger. Gelukkig!

Verder wil ik je nog zeggen dat een écht centrum zoals in bijvoorbeeld Ubud of Canggu ontbreekt. In Uluwatu ligt alles simpelweg meer verspreid. Even gezellig door het dorp struinen om te shoppen zit er daarom niet in, al is dat in Ubud met al het verkeer ook niet bepaald iets wat je voor je lol doet.

 

Bezienswaardigheden en activiteiten in Uluwatu

Welke stranden vind je in Uluwatu? Waar zitten de betere surfspots? En zijn er bepaalde bezienswaardigheden die je niet gemist wilt hebben? Hieronder vertel ik je alles over de gaafste plekjes.

 

Het schilderachtige uitzicht op Balangan Beach

Vanaf de kliffen heb je een weergaloos uitzicht op Balangan Beach

Het eerste wat ik die middag deed was een bezoek brengen aan Balangan Beach, lokaal ook bekend onder de naam Pantai Balangan. Je hebt daar namelijk een klif, waarvan af je een schitterend uitzicht op het strand hebt. En aan het eind van de middag, wanneer de zon ondergaat, is de setting helemaal prachtig.

Via een lange slingerweg kwam ik aan bij het viewpoint. Tot m’n verbazing bleek het er waanzinnig druk te zijn, het waren met name Chinese stelletjes die er hun huwelijksfoto’s lieten maken. En niet slechts een paar, maar serieus tientallen! Met, zoals je in Azië kunt verwachten, allerlei toeters en bellen.

Zo ziet Balangan Beach er overdag met goed weer uit

Ik dacht dat dit alleen deze dag zo was, alleen het blijkt dus iedere namiddag zo te gaan.

Alleen ja, wat maakt het eigenlijk uit als het uitzicht zo mooi is? Het deed me een beetje denken aan Nusa Penida.

 

Een steile hike naar Nyang Nyang Beach

Nyang Nyang Beach is uitgestrekt en rustig

De dag erop begon ik met een uitstapje naar Nyang Nyang Beach, een verlaten strand van zo’n 1,5e kilometer lang. Eerst belandde ik op een doodlopende weg met een klif, vanwaar je de uitgestrekte zandstrook al goed ziet liggen. Ik reed daarna terug richting de hoofdweg en sloeg linksaf, aangezien er een klein bordje met Nyang Nyang Beach langs de straat stond.

Eenmaal aangekomen, bleek dat ik nog een behoorlijk steile wandeling naar beneden moest maken om het strand te bereiken. Maar uiteindelijk beland je op een schitterende plek met geelwit zand, azuurblauw water en torenhoge rotswanden die begroeid zijn met tropisch regenwoud. Het fijne is bovendien dat je er weinig andere mensen zult zien, waarschijnlijk vanwege redelijk inspannende hike die vereist is om er te komen.

Mocht je nog een bijzondere foto willen maken, loop dan even richting het artistieke Nunggalan-scheepswrak dat je aan de oostzijde van het strand in het zand ziet liggen. Waarom zeg ik artistiek? Nou, simpel. Het wrak zit namelijk helemaal onder de (fraaie) graffiti. Voorheen lagen er overigens twee wrakken en nu nog eentje, de andere is waarschijnlijk meegenomen door de wilde zee.

Trouwens, indien je geen water bij je hebt, dan kun je tijdens de hike bij verschillende winkeltjes terecht waar locals drinken en snacks verkopen.

 

Thomas Beach & Padang Padang Beach

Thomas Beach vanaf de klif gezien

Thomas Beach is een ander mooi strand waar je zowel kunt surfen (beginners) als zwemmen. En dat laatste is in Uluwatu gezien het wilde water vrij uitzonderlijk. Wil je surfen? Je hebt er wat surfshops zitten die boards verhuren. Ook heb je er voldoende ligbedjes en parasols om een dagje te relaxen.

Aan het uiteinde wordt de baai begrensd door kliffen en zie je enkele rotsblokken in het water liggen. Wanneer de zon ondergaat zorgt dit voor supermooie plaatjes.

Vergeleken met Nyang Nyang vond ik Thomas Beach overigens minder boeiend. Ik ben nou eenmaal niet zo’n fan van stranden met veel bedjes en parasols, al is zoiets natuurlijk persoonlijk. Verder is het (zwetende) avontuurtje om bij Nyang Nyang te komen extra gaaf.

Vlakbij ligt verder nog Padang Padang Beach. Dit is het enige strand in de regio waarvoor je entree dient te betalen. Padang Padang is overigens een ideale plek om als beginneling te leren surfen. Ik kan je wat dat betreft het Padang Padang Surf Camp aanraden.

Zoek je een relatief rustig strand? Dan is Thomas Beach de beste keuze.

 

Genieten op de Karang Boma Cliff

De Karang Boma Cliff is populair tijdens de zonsondergang

Zoek je een ronduit geweldige spot om de zonsondergang te bekijken? Ga dan naar de Karang Boma Cliff. Dit is zo’n plek die je hoe dan ook gezien wilt hebben, je hebt nauwelijks het idee op Bali te zijn. Het uitzicht vanaf de klif op de wilde zee en de Uluwatu-tempel is ongekend. En wanneer de zon ondergaat en de lucht oranje of zelfs roze kleurt, wordt het allemaal nog een stukje specialer.

Helemaal onbekend is Karang Boma niet meer, het kan daarom zomaar voorkomen dat je in een korte rij moet staan om die gewilde foto van jezelf op de klif te kunnen laten maken. Al viel drukte in mijn geval wel mee viel eerlij gezegd.

Je betaalt 10.000 IDR (zo’n 0,65 euro) om binnen te komen, een gedeelte is namelijk privéterrein.

Behalve Karang Boma is ook Sunset Point Pantai Cemongkak populair om gedurende de zonsondergang heen te gaan voor mooie foto’s en een leuk sfeertje.

 

Tegal Wangi Beach: het mooiste strand van Bali?

“Voor mooie stranden moet je niet op Bali zijn,” ik hoor het mezelf nog zeggen. En ja, wanneer je plekken als Bira, Karimunjawa, Kei Kecil, Pulau Hatta, Kuta (Lombok) en Nusa Penida hebt bezocht, is dat geen hele vreemde opmerking. Toch ben ik door m’n bezoek aan Uluwatu enigszins op deze woorden teruggekomen.

Eerder vertelde ik je namelijk al over Nyang Nyang Beach, maar het meest indrukwekkende strandje waar ik ben geweest is 100% Tegal Wangi Beach. Wat een idyllische plek is dit zeg! Enorme brokken kalksteen geven het strand een ongerept karakter, de golven zijn immens en verrassend genoeg had ik deze goudgele baai nagenoeg helemaal voor mezelf. Zwemmen en surfen kun je er helaas niet, maar simpelweg relaxen in de schaduw of van de uitzichten genieten zijn ook buitengewoon goede redenen om erheen te gaan.

Verder kun je er tijdens laagtij richting het einde van het strand lopen om daar vanuit een rotsopening geweldige foto’s te maken van de zonsondergang. Rond deze tijd schijnt het alleen behoorlijk druk te worden, het is zo’n typische spot die bij Instagrammers op de radar is gekomen.

Al met al kan ik wel zeggen dat dit voor mij het mooiste strand is wat ik op Bali heb bezocht. Mocht jij een betere hebben ontdekt, hoor ik het natuurlijk graag!

Trouwens, Tegal Wangi Beach is in de buurt van het vissersplaatsje Jimbaran. Als je hier dan toch bent, ga dan lekkere verse seafood eten. Jimbaran is daar namelijk de plek bij uitstek voor op Bali. Je gaar hiervoor naar de Jimbaran Fish Market, en vervolgens kun je bij een van de restaurants buiten de door jou gekochte vis laten barbecueën. Je krijgt er sambal, groenten en rijst bij. Heerlijk en een leuke ervaring om mee te maken. Mijn favoriet is tonijn.

 

Dreamland Beach: het bekendste strand van Uluwatu

Dreamland Beach is zowel onder surfers als mensen die komen om te relaxen en zwemmen geliefd

Na het geweldige Pantai Tegal Wangi bezocht te hebben, was ik me ervan bewust dat het qua stranden waarschijnlijk niet meer beter zou worden. Want zoiets moois zie je nou eenmaal niet zo vaak.

Even later belandde ik op Dreamland Beach, misschien wel het meest bezochte strand van Uluwatu waar je allerlei surfers en dagjesmensen ziet. Vanaf de klif waar je je scooter kunt parkeren, heb je er een spectaculair uitzicht op.

Mocht je een surfer zijn met weinig (maar toch wat) ervaring, dan is Dreamland Beach een goede plek om naartoe te gaan. Voor beginners-lessen kun je denk ik beter het eerdergenoemde Padang Padang Beach bezoeken.

 

Het gezellige Bingin Beach

Bingin Beach is misschien niet een oogstrelend strand, maar wel de ultieme spot als je van chillen, lekker eten en strandbars houdt. Via een lange trap kom je uit op het zand, en iets daarvoor kun je in de witte strandtent van The Sun & Surf Stay op een zitzak neerploffen om bijvoorbeeld een frisse cocktail of fruitsap te drinken.

Aan het eind van de middag zet men altijd een terras op het strand waar je verse seafood kunt eten. In de ochtend kan je er bovendien genieten van de vele surfers te zien zijn. Wanneer de dag verstrijkt, wordt het water kalmer en daarmee fijner om te zwemmen.

Boven, voor je de trap pakt, heb je overigens tig guesthouses en homestays liggen. Ideaal als je op zoek bent naar een relaxte vakantie en verder weinig nodig hebt. Uiteraard kun je ook aan het strand verblijven, al liggen de prijzen dan vanzelfsprekend een stukje hoger.

Qua surf-level staat Bingin Beach bekend als gemiddeld tot hoog.

 

Surfen voor gevorderden op Impossible Beach en Suluban Beach

Als je dan toch op Bingin Beach bent, is het de moeite om richting Impossible Beach te lopen. Je komt langs allerlei bizarre rotsformaties en ik kwam ook nog wat nieuwsgierige aapjes tegen. Een van hen ging op een steen voor me zitten eten, in een uiterst relaxte pose.

Aapjes, je ziet ze echt overal hè 😉

Aangekomen bij Impossible Beach, heb ik eventjes staan kijken naar surfers die op reusachtige golven hun kunsten aan het vertonen waren. Supervet om te zien.

Over surfen op hoog niveau gesproken, ook Suluban Beach voldoet aan die omschrijving. Het barst er van de surfdudes en de golven bereiken soms hoogtes van meer dan 3,5e meter! Overigens heb je vlakbij dit roststrand met de Bali Swell Surf School een van de betere surfschooltjes van Uluwatu. Mocht je lessen willen nemen, loop dan zeker even bij ze binnen om een praatje te maken.

 

Uluwatu Kecak en Kecak Fire Dance bij de Uluwatu-tempel

De Kecak Fire Dance is een drukbezocht spektakel

Bij de eerdergenoemde Uluwatu-tempel kun je de traditionele Balinese Kecak-dans bijwonen. Het wordt zelfs als beste plek op Bali gezien om dit schouwspel mee te maken.

De Kecak is een traditionele Balinese dans die wordt gecombineerd met zang, maar speciaal genoeg zonder instrumenten en grotendeels uitgevoerd door mannen. Tijdens de voorstelling beeldt men een verkorte versie van de Ramayana-saga uit, het hindoe-verhaal waarin Rama samen met apengod Hanuman de demonische koning Ravana probeert te verslaan. Ravana heeft namelijk Sinta, de vrouw van Rama, ontvoerd en in zijn paleis opgesloten.

Deze dans is het hoogtepunt van de tempel, en niet zozeer het bouwwerk zelf. Het is alleen wel een zeer toeristische aangelegenheid, wat het authentieke gevoel voor een deel zal wegnemen.

Wat ik van anderen heb gehoord, is dat het nogal commercieel overkomt en de dans weinig bijzonders is. Persoonlijk heb ik het daarom overgeslagen. Desalniettemin lees ik recente reviews op Get Your Guide, waar juist veel lovende woorden te lezen zijn. Dus ja, wellicht toch een kijkje nemen en je eigen mening vormen. Kaartjes koop je hier.

Let trouwens op de geniepige aapjes bij de ingang en op de trap, ze zijn namelijk getraind om spullen van mensen te stelen. Waarom? Zodat er geld verdiend kan worden. ‘Toevallig’ loopt er namelijk altijd net een local voorbij die tegen betaling je verloren dingen weer terug kan krijgen.

 

Beach-clubs met heerlijke vibes

Uluwatu is dan misschien niet de plaats waar je tot diep in de nacht uitgaat, maar er zijn wel heel wat (exclusieve) beach-clubs om overdag lekker te chillen en ’s avonds uit je dak te gaan als er een dj draait. Reken wel op Europese prijzen, zoals je gewend bent bij de betere strandclubs in Seminyak en Canggu.

Een van de bekendere strandbars is El Kabron, al mag de muziek er van mij best een paar decibellen zachter worden gezet. Want de muziek staat er hard! Wellicht is het daarom handig om oordoppen mee te brengen, voor het geval dat. Vanuit het zwembad heb je er een mooi uitzicht op zee en de omringende landschappen.

Sunday Beach Club is een andere tent die dagelijks vele toeristen trekt. Deze gemoedelijke maar chique strandbar bezoek je vooral om te chillen, je zult er geen last hebben van knalharde muziek zoals bij El Kabron.

Dan is er Single Fin Bali, een plek die ik zou willen omschrijven als een relaxte surfbar. Na zonsondergang draaien hier regelmatig dj’s en kun je tot een uur of 1 jezelf prima vermaken.

Verder mag een van Bali’s hotste beach-clubs niet op ’t lijstje ontbreken. Ik heb het hier over Savaya Bali, gelegen op een door jungle omzoomde kalkstenen klif. Als je van trendy strandclubs bent en niet vies bent van een avondje uit en elektronische muziek, moet je hier gewoon geweest zijn. Vooraleer de zon onder is is de vibe overigens heerlijk relaxed, ’s avonds is het met name op de dansvloer te doen.

Als laatste noem ik Ulu Cliffhouse, een hippe bar die zoals de naam al doet vermoeden op een klif te vinden is. Leuk is om overdag rustig te beginnen op het bovendek met het zwembad, om later op de dag naar beneden te gaan om te dansen op house- en techno-beats in de strandbar.

 

Wat zijn aanraders qua eten en drinken in Uluwatu?

Smikkelen geblazen bij Warung Auntie 🙂

Om je te helpen met het vinden van leuke eet- en drinktentjes heb ik hieronder een aantal tips voor je. Lees ze zeker even door en geniet van al het lekkers.

 

De traditionele markt Pasar Ampera

Indien je nog een leuk adresje zoekt om goedkoop lekker vers fruit te scoren, dan raad ik je aan om op Jalan Raya Uluwatu een bezoekje te brengen aan de traditionele markt genaamd Pasar Ampera. Je hebt er van alles en dat voor goede prijzen.

Als je vanuit zuidelijke richting de Pepito Express-supermarkt rijdt, dan vind je deze (kleine) markt twee blokken verder aan je linkerkant. Bij de Pepito Express kun je ook terecht, het is daar alleen nogal duur.

Kun je het niet vinden, vraag dan naar de ‘pasar tradisional’.

 

Koffie en ontbijt

In Uluwatu vind je talloze gezellige zaakjes om wat te eten en te drinken, waaronder een aantal goede koffietenten. De meest bekende is misschien wel Suka Espresso. Qua ontbijtjes hebben ze er bovendien lekkere smoothie bowls, al wordt het er meestal retedruk. Da’s dan weer ietsje minder.

Smoothiekommen, krachtige (ijs)koffies, eiertoast is datgene waar Uluwatu Motorcycles in uitblinkt. Laat je niet afschrikken door de misschien niet zo sexy naam, het eten en de drankjes zijn er namelijk super.

Bij het gezellig ingerichte Bull’s Coffee Pecatu zal de koffie en het ontbijt je eveneens niet teleurstellen. Qua hapjes is de bagel met zalm een echte aanrader om te bestellen.

Zelf ben ik regelmatig bij Bread Basket geweest, ook omdat dit simpelweg dichtbij mijn guesthouse lag. Ik kan je zeggen dat de koffie er erg goed is en je kunt er verder allerlei lekkere broodjes krijgen. Mijn aanrader is trouwens de dubbele ijs-espresso, zonder water dus. Ideaal als je van sterk houdt.

Ten slotte is Land’s End Cafe een café in een ontspannen setting. Door de relatieve rust is het een perfecte plek om je dag op te starten.

 

Warungs

Uluwatu barst van de hippe restaurants die vrijwel volledig op Westerlingen gericht zijn. Leuk, al raad ik je ook zeker aan om de lokale warungs (eettentjes) een kans te geven. Misschien ogen ze niet zo fancy, het eten is er vaak enorm lekker. En bovendien kost het je veel minder. Zo at ik erg lekkere gado-gado bij Warung Auntie:

Een andere lokale eettent die je zeker een keer geprobeerd wilt hebben is de Loca Warung. Nee, de locatie aan de drukke weg is verre van geweldig, maar het eten daarentegen…

Ken je het gerecht ’tahu tek’ al? Dit is gefrituurde tofu met groenten, longtong en pindasaus. Erg lekker, en je kunt het bij Warung Bromo Tahu Tek Uluwatu krijgen. Longtong is trouwens rijstcake, ik zweer erbij 😀 .

Nog een zaak die ik je aanraad is Le Petit Warung. Grappig is dat je hier de verrassende combinatie van de Franse en Indonesische keuken vindt.

Verder is Warung Makan Made op de hoofdstraat een zaakje waar lekker kunt eten. Probeer bijvoorbeeld eens de chicken vegetables cashew bowl.

 

Hoe zit het met transport in Uluwatu?

Net als op de rest van het eiland is ook in Uluwatu de geijkte Bali-regel van toepassing: het hebben van een scooter is nodig om op de verschillende plekken in het gebied te komen. Je kunt er ter plekke een huren vanaf 70.000 IDR per dag of een partij als Bikago inschakelen. Lees wel de speciale scootergids voor Bali die ik schreef, zodat je op de hoogte bent van de regels en vereisten.

Ik kan me voorstellen dat je liever niet zelf rijdt, tevens gezien de risico’s die het met zich meebrengt. Kies in dit geval voor de apps Gojek en Grab om een motorbike-taxi te boeken als je ergens heen wilt. De kosten zijn laag en daarmee is het een perfecte oplossing voor de niet-rijdende backpacker of vakantieganger.

 

Waar in Uluwatu raad ik je aan om te overnachten?

Een kleurrijk ontbijt bij Mule Malu Tropical Stay

Je kunt in het drukke Jalan Raya Uluwatu overnachten. Fijner is denk ik om in een zijstraat of rond een van de stranden je accommodatie te boeken, aangezien het daar rustiger zal zijn.

Na mijn eerste nacht heb ik wat rondgereden om te kijken naar andere accommodaties in de buurt van Balangan Beach, meestal gelegen op Jalan Pantai Balangan. Je hebt daar van alles, vanaf omgerekend meestal 12 euro per nacht, al kunnen de luxere homestays net zo goed een euro of 30 kosten.

Hieronder deel ik mijn aanraders met je, ik zal er telkens bij vermelden op of rond welk strand of gebied de desbetreffende accommodatie ligt.

Zoek je een hostel vanwege de kosten en om andere lui te ontmoeten? Heel veel hostels vind je niet in Uluwatu, al staat het Home-Bience Hostel (Centraal-Uluwatu) goed bekend. Een andere sociale plek is Bali Bio Villas, dat ondanks wat de naam doet vermoeden helemaal niet zo duur is. Pluspunt: er is een outdoor-gym (Cenrtraal-Uluwatu). Je hebt bij beide verblijven echter wel een scooter nodig om naar de stranden te komen.

Er zijn overigens meerdere kwalitatief goede homestays in Uluwatu, denk bijvoorbeeld aan Willy Homestay (Balangan Beach), Paranyogan Homestay (Centraal-Uluwatu) en Asri Village (Centraal-Uluwatu).

Een hele fijne en budgetvriendelijke spot is The Ulus Klumpu (Nyang Nyang Beach). Je verblijft er in een houten bungalow en vet is verder dat er een buitendouche is. Hetzelfde geldt voor Nyang – Nyang Bungalow Uluwatu (Nyang Nyang Beach). Verder zijn La Kreyiol (Uluwatu Beach) en Agaru Villa Uluwatu (Centraal-Uluwatu) prima keuzes om voor te gaan.

Heb je iets meer te besteden dan zal je doorgaans dichterbij het strand zitten. The Room Padang-Padang (Padang Padang Beach) is een spot die je in heerlijke vakantie-vibes zal doen belanden. Prettig vind ik er de lichte kamers en het feit dat je pal aan het strand zit. Twee andere toppers zijn Rasasvada Cottages (Bingin Beach) en Mule Malu Tropical Stay (Bingin Beach).

Ook qua luxere accommodaties is in Uluwatu geen gebrek. Boek je bij Yume Villas (Bingin Beach), dan krijg je een moderne Balinese villa met twee slaapkamers, twee badkamers en een zwembad. Vijfsterren-verwennerij vind je bij het Renaissance Bali Uluwatu Resort & Spa, wat op de weg naar Dreamland Beach ligt. Of verblijf in het paradijselijke The Asia Maia (Padang Padang Beach).

Last but not least: overnachten in een tot villa omgetoverd vliegtuig boven Nyang Nyang Beach doe je bij Private Jet Villa. Voorheen kon je de afgedankte witte kist bezoeken en was het een ware toeristentrekker die veel vragen opriep, al heeft een Rus het toestel in 2021 gekocht en sindsdien kun je er als gewone bezoeker helaas niet meer bij.

 

Hoe kom je in Uluwatu?

Pantai Nunggalan ligt in het verlengde van Nyang Nyang Beach

Uluwatu is vanaf het vliegveld van Bali in ongeveer 3 kwartier te bereiken, afhankelijk van de drukte. Om onderhandelen en al het gedoe met lokale chauffeurs te vermijden, adviseer ik je om je transfer online te boeken via 12Go Asia. Je bespaart zo bovendien kosten, omdat je er gewoonweg goedkoper uit bent dan op de airport.

Een andere optie is om direct een motorbike te huren en zelf te rijden. Regel je dit via Bikago, dan staat er op de luchthaven van Denpasar iemand op je te wachten om je naar de motorbike te brengen.

Behalve het vliegveld kun je natuurlijk ook vanuit andere bestemmingen op Bali in Uluwatu neerstrijken. Denk aan Canggu (1,5 uur reistijd), Seminyak (1 uur en 15 minuten reistijd), Jimbaran (20 minuten reistijd), Ubud (2 uur reistijd), Sidemen (2,5 uur reistijd) en Sanur (1 uur reistijd).

 

Zoek je een route voor Bali?

Vond je dit artikel leuk om te lezen, en heb je er iets aan gehad? In Backpackgids Bali heb ik nog een hoop insider-info voor je die je helpt er een toffe reis van te maken.

Naast talloze tips en inspiratie vind je een heel wat avontuurlijke routes voor Bali in de gids. Zo hoef je zelf geen moeite meer te doen om er een uit te stippelen.

 

Meer lezen over Bali?

Nu ik dit schrijf woon ik op Bali en doe ik m’n best om goede tips voor je te verzamelen. Het is voor mij een van de fijnste bestemmingen om te zijn, al is het zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn. Het verkeer is bijvoorbeeld om te janken. De natuur en de relaxte sfeer op het eiland maken desalniettemin veel goed 🙂 .

Zoek je meer inspiratie en wil je lekker doorlezen? Bekijk dan alle andere Bali-artikelen op deze pagina.

 

Heb je vragen over Uluwatu? Stel ze in de comments 🙂 !

Haal het maximale uit je reis

Ben je op zoek naar routes? En heb jij geen zin in gedoe tijdens de planning van je avontuur? Wil jij simpelweg het maximale uit je reis op Bali halen? Dan heb ik iets voor je wat je niet mag missen.

Samen met een aantal andere doorgewinterde reizigers heb ik namelijk de ultieme backpackgids voor Bali ontwikkeld. En als je van plan bent om ook naar andere delen van Indonesië of Azië te gaan, dan zijn Backpackgids Indonesië en Backpackgids Azië twee absolute aanraders.

Je hoeft niks meer uit te zoeken, al het belangrijke en lastige voorwerk hebben wij voor je gedaan.

In de gidsen vind je onder meer:

Cruciale informatie voor je vertrekt.
Duidelijk uitgestippelde routes waar je direct mee op pad kunt.
Waardevolle transportinfo waarmee je zeeën van tijd bespaart.
 Toffe accommodaties, eetzaakjes en bekende maar ook geheime plekjes.
 Insider-tips, secrets en travel hacks die je gezien moet hebben.

Backpackgids Bali

Dé gids die je niet mag missen als je naar Bali gaat. Ook de Nusa- en de Gili-eilanden komen uitgebreid aan bod.

Backpackgids Indonesië

Ga jij behalve Bali ook naar andere delen van Indonesië? Dan is deze backpackgids een must om te hebben.

Backpackgids Azië

Door reizigers bestempeld als “Het meest veelzijdige product om alles uit je reis door Azië te halen.” 

Avatar foto
Over de auteur

Backpacker in hart en nieren. Altijd op zoek naar avontuur. Auteur van diverse succesvolle reisgidsen, waaronder 'Backpackgids Azië', 'Backpackgids Australië' en 'Backpackgids Zuid-Amerika'.

Laat een reactie achter

Over mij

Ik, Robbert, heb begin 2014 alles opgezegd om van reizen mijn leven te maken. Mijn doel is om andere backpackers te ondersteunen en te inspireren met de ervaringen die ik opdoe. Ga jij binnenkort ook op avontuur?

Lees hier mijn persoonlijke verhaal.

Coaching

Zit jij met vragen? Voel je je ergens onzeker over? Kan jij simpelweg wel wat persoonlijke hulp gebruiken met betrekking tot je reis?

Laat mij je dan 1-op-1 coachen, en ga die reis maken waar je van droomt.

Vertel me meer

Mijn reisgidsen

Al jarenlang schrijf ik avontuurlijke backpackgidsen om backpackers te inspireren en te helpen.

En sinds kort heb ik verschillende bundelaanbiedingen beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van extreem hoge kortingen.

Vertel me meer

Koop je liever een losse gids? Klik dan op een van de banners hieronder:

Banner-Backpackgids-Azie

Banner-Backpackgids-Indonesië

Banner-Backpackgids-Bali

Banner-Backpackgids-Filipijnen

Banner-Backpackgids-Australie-nieuw